Dag två tar vi fram laxfiléerna och låter dom tina upp. Dom sista Torskfiléerna från Norge togs ur frysen här om dagen och jag bestämde mig för att göra någonting lite ”lyxigt” av dem – en mustigfisksoppamed saffran
Parallellt stekte jag en skivad gul lök, två skivade vitlöksklyftor och en tumme riven ingefära. Ikväll åt vi en mustigfisksoppamed saffran, tomat, ingefära och apelsin
Sen är det ju jättesnyggt att kryssa dem och äta ur dem på det sättet, men det är inte så himlans praktiskt egentligen, så vi brukar dela dem på längden och äta dem med massor av god sås
1Sallad1 förp salladsmix 3 msk olivolja 1 citron, saften (skalet används även till m vi också kommer använda till rörorna). 1Röra medtvå sorters ost2 dl Västerbottensost, riven 1 dl cheddarost, riven 1 kruka gräslök 1 dl crème fraîche 1 citron 0,5 krm cayennepeppar salt peppar
Till picknickkorgen gjorde jag bl a wraps med kycklingfyllning och majonnäs- och fetaoströran. Här är recept på Wraps med kyckling och majonnäs- och fetaoströra
MustigFisksoppamed potatis och grönsaker. "Du kommer inte få något fredagsmys, inga popcorn, inga bullar, ingen festis " ( Nej jag har aldrig hotat med det
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Riktigt inspirerande föreläsare och jag kom därifrån med inte bara nya tankebanor kring beteendeförändringar, hur man föreläser och hur vi ser på mat, utan även nya kontakter och eventuellt lite nya spännande projekt i framtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.