En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Skalet från en citron. Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt. Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svensk kyckling oftast extremt trist
) Hur som helst var den här fiskgrytan med saffran riktigt god. Fiskgryta med saffran. Ett enkelt och knådfritt bröd, och hur du bakar det hittar du HÄR Fiskgryta med saffran
Tina fisken. Skär ananasringarna i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och curry utan att det får färg
Skiva morötter, gul lök,vitlök och purjolök fint. Gjorde detta med mandolin. Blanda ihop grönsakerna. Smält smör i en kastrull tillsätt mjöl och där efter vatten, grädde och koka upp
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.