KöttgrytaBoeufbourguignon med apelsinskal Receptet räcker till 8 personer Ingredienser 1,2 kg nötkött till exempel fransyska eller högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 stor morot 1 purjolök 1 bit apelsinskal 2 msk tomatpuré 75 cl rött vin 2 msk kalvfond 2 dl vatten 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 2 msk maizena majsstärkelse 20 smålökar 200 g rimmat fläsk 200 g champinjoner salt svartpeppar smör till stekningGör så här
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Men jag tror att vi alla kan vara överens om att de ska vara jävligt goda och mustiga som fan. Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeufbourguignon
Klart att det kommer viktigpettrar och skriker något om att det inte längre är en BoeufBourguignon och det kanske det inte är, alternativt är det en Boeuf med touch av äpplen på mitt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.