Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite röktamussloroch breasola
I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans medrökta svenska mussloroch en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin och grädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.