Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
  • 3 dl vitt vin (torrt)
  • 1 sats musselbuljong (plocka ut köttet från skalen)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl frityrolja (eller rapsolja)
  • 12 wontonplattor
  • 4 blad nori, malen i kryddmixer
  • 50 g smör
  • 2 dl ärtskott, grovt skurna
  • 0,5 färsk pepparrot, skalad
  • dill, plockad
  • ärtskott, plockade
  • Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt)
  • Musslorna1 sats musselbuljong (plocka ut köttet från skalen) 1 msk olivolja 1 msk dill, finhackad 1 tsk citronsaft salt
  • Dillmajonnäs1 dl dill, grovhackad 2,5 dl rapsolja 1 äggula 1 msk dijonsenap 1 tsk citronsaft salt
  • Wontons5 dl frityrolja (eller rapsolja) 12 wontonplattor 4 blad nori, malen i kryddmixer salt
  • Ärtskotten50 g smör 1 schalottenlök, skalad och finhackad 2 dl ärtskott, grovt skurna salt
  • Garnering0,5 färsk pepparrot, skalad dill, plockad ärtskott, plockade

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.