1 flaska
vin, så torrt som möjligt, vi fick tips om Il Nostro Grecanico nr 22803 (3g socker/liter som vi dock upplevde för fruktigt, men det gick att rädda med mycket salt)
Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Jag har haft det jättemysigt men som alltid när jag börjar slappna av och ta det lugnt så blir jag sjuk
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigarei veckan, och passade då på att tittain hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den här rätten är en traditionellkurdisk maträtt som jag gjort min egna lillatwist på. Man kan iprincip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
Med USA-inspiration kvar i kroppen blev det en favoritsalladtillmiddag. Ioriginalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiveri - det har inte jag imin och jag använder andra salladssorter än originalet
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. Då fann jag att ryktena om dem är överdrivna och att det går minstlika bra med andra frön istället för både nyttighet och "krisp"
Jag som av naturen är nyfiken, började läsa på lite mer om det här fenomenet. Som du kanske läst imitttidigareinlägg om bönor, så har minaklimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden
Servera med valfridressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" avspringflowerlove som du hittarimin kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Smält smöret, lägg i allt utan vanilinsocker och mandel,. Kulprovet är lite kallt vatten i en kopp, lägg ilite kolasmet i koppen, när kolan blir lagom till att rulla en kula, är den färdig
Det finns nog lika många varianterav lussebullar som det finns bakbloggar. Jag valde att fylla hälften med originalfyllningen och hälften med egenkomponerad (dock inte alls ovanlig
Häromdagen fyllde ju minbror år, självklar stod jag för maten. smörgåstårta och hamburgare, choklad muffins fyllda med chokladfyllning, serverad med hallon och vispad grädde
På bilden ovan ser nimittbidrag, en Polkanelbakelse med en botten av kanelsmakande kladdkaka som varvas med ett lager vit chokladmousse med polkakross, som isin tur möter ett lager chokladmousse med kanel för att sedan toppas med ytterligare ett lager vit chokladmousse med polkakross
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.