Mustig och matig musselsoppa med bland annat potatis och äpple i. Oftast så används blåmusslor till en chowder men jag använde den betydlig mindre och lite sötare hjärtmusslan i stället
Add the mussels, wine and lemon juice. Transfer all the mussels to a large serving dish or bowl. Pour the sauce (with tomatoes, onions and garlic) ingredients from the pan onto the plated mussels
Tillsätt musselspadet och grönsaksbuljongen. Det blir gott, men ingen Clam chowder. Clam chowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clam chowder , båtmat , konserv 360 g musslor i lake
Jag fastnade för Cajun chowder, en mustig, kryddig soppa med både skaldjur och stark korv. I chosed the cajun chowder, a spicy soup with both seafood and hot sausage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.