Cut the aubergines in slices length-wise and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Skär auberginen i skivor på längden och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper
1 kg aubergine ½ dl olivolja salt & peppar 250 g mozzarellaost, skiva 100 g parmesanost, riv Tomatsås. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 1 kg aubergine
Dela på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. I detta recept så använde jag mig av krossade tomater med chili för att ge rätten en stuns och det blev kanon
Torka av aubergine & zucchini med papper eller en kökshandduk. med en sk "höftning" på mängderna. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Yoghurten med gurka och mynta kallas mast-o-khiar. Persiska pickles, torkade persiska limefrukter och torkad bockhornsklöver (alltså inte malda bockhornsklöverfrön, utan torkade blad) kan man få tag på i affärer med sortiment från mellanöstern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.