Utöver detta på bilderna serverades saltrostade fröer, en kall vitlöks sås och en kall chili sås. Bacon- & broccoli paj, tunnbrödsklämma med rostbiff, grillad fläskfilé med kapris- & bacon vinägrett, curryfrästa kycklingspett, paprikasotade laxkuber toppad med rostad plommon cocktail tomat, ört- & vitlöks nötspett, pizzabullar, rågknäcke medaljong med lax spread och örtkryddad filékorv och prästost sticks
Fler tips på tillbehör som hade passat till just detta köttet hittar du i detta inlägget där vi bjöd på en buffé med kalla kycklingspett, dubbelmarinerad kotlett
Jag frös in det i muffinsformar (på en muffinsplåt) för att sen lägga det i en burk. Låt det koka tills det är riktigt mört, det kan ju ta 30 minuter upp till 5 timmar beroende på vad du valt för kött – har du tex nötkött kan man ställa in hela grytan med lock i ugnen på ca 125 grader istället, då behöver man inte passa så noga. Häll på lite av buljongen i taget och rör tills det blir en slät sås, låt den koka i ca 5 minuter
Häll på vatten och låt allt småputtra i 5-10 minuter. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Det jobbigaste med den här grytan är att man äter alldeles för mycket av den
Sätt ett större glas över brödet för att på så sätt behålla formen på brödet. Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Lägg vingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och ca 1/2 dl citronsaft och låt marinera över natten. Grilla vingarna på direkt värme över glöden i cirka 15 minuter (de ska bli genomstekta)
Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten. Dela tårtan i bitar eller stansa ut rundlar med hjälp av ett mått och lägg upp bakelserna på ett fat
Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.