Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Rör tills allt är slätt. Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Servera med ris eller potatis. Tips till helgen. Denna rätt är fantastiskt god. Krämig och enkel att göra. Limen gör att smaken blir godare och fräschare
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
(se till att krama ur allt vatten först. Vit choklad blir ju lätt väldigt sött så därför passade det fint med en lite syrlig hallonsås att toppa pannacottanmed
Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Jag hittade ett recept från Åse på en cokladpannacotta som jag bara var tvungen att testa
Förbered redan någon dag innan eller gör i ordning och frys in långt i förväg, så har du ett bekymmer mindre när det är dags för allt annat du skall fixa med (om du nu tänker servera dessa på ett buffébord eller liknande)
Pannacotta. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.