Butternutpumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Butternutpumpan innehåller många bra ämnen. Kärnorna i pumpan är väldigt rika på protein och nyttiga fetter, vilket håller vårt kolesterol i normala nivåer
Skär upp pumpan i halvmånar och lägg dem i en djup skål eller burk med lock. Fyll botten med olivolja och ha på salt och lite peppar (testa dig fram med saltet) skaka sedan pumpan eller rör runt så att de blandas ordentligt
Skär butternutpumpan i bitar inte allt för tunna, behåll skalet på, stek dom sen på medelvärme tills dom blir bruna och mjuka, blanda i frysta suger snaps och låt dom bli varma salt och peppra
Butternut squash har figurerat på många bloggar här i höstrusket, men det var inte förrän härom veckan när jag äntligen fick tag på denna vinter squash
Jag var sugen på pannkakor och det var lite höstigt ute så jag gjorde proteinpannkakor med pumpa. Jag köper pumpa på min vanliga livsmedelsbutik, den står oftast i den amerikanska hyllan och märket heter Libbys
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
Skala, halvera och gröp ur en butternutpumpa och skär i mindre bitar. Vill ni ha tips på snabbt och überenkelt tillbehör är den här ugnsrostade pumpan väldigt god
Skär pumpa köttet i jämnt stora bitar och koka mjuka,. Mosa pumpan och blanda i alla ingredienser. tillsammans med 2 dl socker och en bit pressad färsk ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.