Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 1 kg Revbensspjäll
Blanda allt till färsen och forma till små runda köttbullar. Ibland gör jag bara en skysås men allt som oftast vispar jag ur pannan med lite grädde, soja, vitpeppar och en klick tomatpuré, speciellt till spagetti så att det inte blir så torrt
Så ska du äta julbordet – egentligenFörkoka revbensspjällRevbensspjäll går att förbereda dagen före servering och blir dessutom extra goda om du förkokar dem i buljong
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Om du inte följer mig så får du allt se till att göra det på en gång – @allagodatingse. Bruden är från England och brudgummen från Sverige vilket gjorde det som serverades på fatet både såg olika ut, och smakade olika – jättetrevligt
Köttbullarna ska vara god, men såsen ska också vara god och det är inte lätt att få till en god sås. Ställ nu stekpannan på värmekällan och rosta mjölet från ljust brunt till brunt åt det mörka hållet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.