Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vitchoklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vitchoklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vitchoklad
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Fryst cheesecake som jag dekorerade medhallon, hallonsås och hackad vitchoklad. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Vispa äggvitornamed sockret och ättikan till ett hårt skum. Lägg på hallonen och den rivna chokladen. 4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika). 2 ½ dl vispgrädde och hallon och hyvlad vitchoklad. 4 äggvitor
Vänd ner hallonen och häll smeten i formen. Smält chokladen i en skål över vattenbad. 3 dl frysta eller färska hallon. 100 g vitchoklad. Vispa med elvisp ihop färskost, 1,5 dl socker och äggen så det blir slätt. Vispa ihop choklad, creme fraîche och 0,5 dl socker. 3 dl frysta eller färska hallon
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron och vitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.