Muffinsfjärilar
Milda.se
Milda.se

Muffinsfjärilar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ dl Milda flytande margarin
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Milda Mat & Visp 26 %
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl krossad choklad
  •  
  • Glasyr
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 3 dl florsocker
  • 100 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 tsk karamellfärg
  •  
  • Fyllning
  • 2½ dl Milda Mat & Visp 26 %
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker

Beskrivning

    Muffins: Värm ugnen till 200°C.

    Vispa Milda flytande margarin och socker. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.

    Blanda samman mjölet, bakpulvret, salt och den krossade chokladen.

    Tillsätt mjölblandningen och Milda 26 % i äggsmeten. Blanda samman snabbt.

    Fördela degen i 14 stor muffins formar och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.

    Glasyr: Blanda samman Milda flytande margarin, socker och Crème Bonjour naturell till en slät glasyr.

    Blanda i karamellfärg tills önskad färg uppnås.

    Skär toppen av de avsvalnade muffinsen så att ni får ett lock.

    Lägg locken på en bricka eller ett fat som ryms i kylen.

    Toppa locken med glasyren och ställ i kylen en stund för att stelna.

    Dekorering: Vispa Milda 26 % med vaniljsocker och socker. Fördela den vispade Milda 26 % på botten delen av muffinsen.

    Tag ut locken ur kylen och dela de mitt itu. Rotera vardera delen av locket i 180 grader så att de runda kanterna är mot varandra.

    Lägg båda lockdelarna på muffinsen och tryck försiktigt ner de med en knivspets så de hålls på plats.

    Med frukt och bär kan man dekorera ett huvud, antenner eller annan liknande dekoration.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.