Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfriamuffinsutantillsattsocker
Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda
Min senaste kreation är utifrån ett gammalt recept - Honungskakor. En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Mandelbrownie - 5 portioner. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Mandelbrownie - 5 portioner. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Håll i hatten för denna fantastiska godbit - twixrutor. för att lättare skära upp kakan utan sprickor i chokladen, låt chokladen inte bli jättehård när detta sker
Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin - och då kör jag bittermandelarom från Dr
Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten och tillsattsocker) - och vad mer är ruskigt god. Bottnen påminner som sagt om kladdkaka/brownie i sin smak och konsistens (kortare tid i ugnen --> mer kladdig) och är sötad med Sukrin och fiber sirup clear
Syltgrottor - 8 stycken. 1 - 1 ½ msk sötningsströ. Syltgrottor - 8 stycken. 1 - 1 ½ msk sötningsströ. Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss
Oavsett svar så måste jag rekommendera dessa glutenfria semlor som är mina favoritsemlor. Semmelbullarna innehåller tjock yoghurt (välj exempelvis 10%-ig turkisk eller grekisk yoghurt) istället för smör och jag har valt att smaksätta semmelsmeten med lite kardemumma. 3 msk sockerersättning. 1 msk sockerersättning. 2-4 droppar bittermandelarom. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (eller tills bullarna är fasta). 3 msk sockerersättning. 2 äggvitor 1 msk sockerersättning. 2-4 droppar bittermandelarom
Jag och Linus bakade muffins i förmiddags utefter ett recept som jag sett i mitt flöde på Facebook. Fördela hallon eller andra bär i en muffinsplåt eller i silikonformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.