12 msk
kokossockerPlacera pappersformar i muffinsplåtar för 12 muffins.
1 Sätt
ugnen på 225 grader.
1 Mätt
upp smör och socker i matberedare monterad med en kniv. Mixa ihop cirka 1/2 minut. Rör i ett ägg i taget. Häll i vattnet och kör tills allt blandas. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
1 Fördela
smeten i pappersformarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills muffinsen är genomgräddade, känn med provsticka.
1 Jordgubbs-
& rabarberjam: 1. Ansa rabarber och skär den i små bitar. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. 2. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en liten panna. Låt stå ca 20 minuter, till det börjar safta sig. Koka under omrörning tills sockret löser sig. Minska värmen och koka till massan tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
1 Ta
ut muffinsen och toppa dem med cirka 1 1/2 msk jam. Grädda i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 3 minuter. Smula över kexen och strö över kokossockret.
Vispa resten av grädden och täck tårtan med det. Sätt plattan på medelhög värme och låt sedan rabarbernoch sockret smälta samman tills rabarbern blivit som en smet ungefär
Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarberochjordgubbarmed potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täckeavhavreoch råg. Tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept åt er idag om någon av er kanske är baksugen
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladen och låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vitt och poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 12 muffinsformar. 2 ägg och
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, med smak av kokos, kanel och så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera med russin eller annat om du vill
Bortsett från att de färdiggräddade muffinsen inte smakade ett enda uns av kaffe, pga att jag försökte mig på att använda normalstarkt bryggt kaffe, istället för kaffegranulat alternativt riktigt starkt bryggt kaffe
I augusti förra året var det en intervju med Jan Hedh i Sydsvenskan som handlade om syltkokning och där passade han på att dela med sig av vad han påstod var "världens bästa jordgubbsglass"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.