Muffins med täcke av rabarber och jordgubbar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 12 dl socker
  • 12 ägg
  • 13 msk vatten
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 13 rabarberstjälkar
  • 1250 g jordgubbar
  • 11 msk vatten
  • 11-2 digestivekex
  • 12 msk kokossockerPlacera pappersformar i muffinsplåtar för 12 muffins.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Mätt upp smör och socker i matberedare monterad med en kniv. Mixa ihop cirka 1/2 minut. Rör i ett ägg i taget. Häll i vattnet och kör tills allt blandas. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
  • 1 Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills muffinsen är genomgräddade, känn med provsticka.
  • 1 Jordgubbs- & rabarberjam: 1. Ansa rabarber och skär den i små bitar. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. 2. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en liten panna. Låt stå ca 20 minuter, till det börjar safta sig. Koka under omrörning tills sockret löser sig. Minska värmen och koka till massan tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
  • 1 Ta ut muffinsen och toppa dem med cirka 1 1/2 msk jam. Grädda i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 3 minuter. Smula över kexen och strö över kokossockret.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.