Pensla muffinsenmed någon sorts marmelad (det smakar knappt, det fungerar endast som lim. det är det som är så svårt med glutenfritt, att bevara saftigheten och inte få kakorna att bli torra, men dessa muffins blir faktiskt väldigt bra
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa. 3 ägg 2 bananer ( + några skivor till garnering) 1 dl dadlar 5 dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 msk jordnötssmör ( + några skedar till garnering) 1 krm salt Gör så här
Knäck äggen och blanda med yoghurt. Klipp baconet i små bitar med en sax, stek i stekpannan. Blanda i stekt bacon, smula ned chévre, finstrimla de soltorkade tomaterna och blanda ned i äggsmeten och rör om
Bred frostingen på muffinsenoch garnera med hallon, choklad och mynta. Blanda ner nötter, choklad och kakao i smeten och fördela den i muffinsformar eller muffinsbleck
Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen
Eftersom jag första gången gjorde muffinsen en tisdag eftermiddag, och maken framåt kvällen muttrade om att han inte fått någon semla (hade totalt glömt bort att det var tisdag och att jag skulle tagit fram mina semmelbullar ur frysen) så gjorde jag raskt en semmelmuffins
Jag hade alltså tänkt mig att baka muffins. Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. * Vaniljyoghurt ger en god härlig vaniljsmak, denna går ju att växla med t ex hallonyoghurt
Googlade olika specialrecept och mixade ihop dem lite och bakade nåt i stil med de här. Jag tycker inte om att använda konstgjorda sötningsmedel så det fick bli frukt istället för att ge lite sötma
I Congo där jag bodde som barn var ett av nöjena att pilla ur de färska jordnötterna (eller nguba som det heter på lingala) ur jordnötsbaljorna och sedan rosta dem i vedspisen
Med bara lite enkel kryddning och omsorg så blir världens enklaste mat, gröt, en njutning. Bovete är oftast ett bättre val om man har haft problem med magen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.