16 stora
muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
16,5 dl
vetemjöl
12,5 tsk
bakpulver
10,5 tsk
salt
1150 g
smält smör
13 dl
socker
13 ägg,
medelstora
12 dl
mjölk, 3%
1 Chokladmuffins:
1 dl kakao efter smak samt choklad i bitar
1 Bananmuffins:
2 skivade bananer
1 Blåbärsmuffins:
150 gram blåbär
1 Muffins
med chokladbitar: 150 gram choklad i bitar
1 Bärmuffins:
2 dl bär som hallon, blåbär eller hjortron
1 Kanelmuffins
med valnötter: 2 dl hackade valnötter
12 tsk
kanel
1 Rabarbermuffins:
2 dl småhackade bitar av rabarber vända i socker och kanel
1 Äppel
och kanelmuffins: 2 dl tärnade bitar av äpplen vända i socker och kanel
1 MUFFINSGLASYR
FROSTING: 150 g philadelphiaost
13 dl
florsocker
11 tsk
citron eller limejuiceSätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smält smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet. Tillsätt ev. smaksättning som kakao. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Tillsätt ev. smaksättning som bananbitar, bär eller äpplebitar enligt ovan. Grädda muffinsen i 25-30 minuter. Frosting till muffins: Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. Fördela frostingen med en slickepott på kalla muffins.
blir ca 20 - 24 stycken. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter. Låt blandningen småkoka i ca 7 - 8 minuter (det ska bli lite grann som kolasmet). Ta ut kakan i ugnen och skär den direkt i 20 - 24 rutor (innan toscan hinner stelna). blir ca 20 - 24 stycken Kaksmet
8-12 st. 8-9 dl rågsikt. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min. 8-12 st. 8-9 dl rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.