Muffins - grundrecept
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
  • 16,5 dl vetemjöl
  • 12,5 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk salt
  • 1150 g smält smör
  • 13 dl socker
  • 13 ägg, medelstora
  • 12 dl mjölk, 3%
  • 1 Chokladmuffins: 1 dl kakao efter smak samt choklad i bitar
  • 1 Bananmuffins: 2 skivade bananer
  • 1 Blåbärsmuffins: 150 gram blåbär
  • 1 Muffins med chokladbitar: 150 gram choklad i bitar
  • 1 Bärmuffins: 2 dl bär som hallon, blåbär eller hjortron
  • 1 Kanelmuffins med valnötter: 2 dl hackade valnötter
  • 12 tsk kanel
  • 1 Rabarbermuffins: 2 dl småhackade bitar av rabarber vända i socker och kanel
  • 1 Äppel och kanelmuffins: 2 dl tärnade bitar av äpplen vända i socker och kanel
  • 1 MUFFINSGLASYR FROSTING: 150 g philadelphiaost
  • 13 dl florsocker
  • 11 tsk citron eller limejuiceSätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smält smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet. Tillsätt ev. smaksättning som kakao. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Tillsätt ev. smaksättning som bananbitar, bär eller äpplebitar enligt ovan. Grädda muffinsen i 25-30 minuter. Frosting till muffins: Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. Fördela frostingen med en slickepott på kalla muffins.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.