Det här är ett sådant där jobbigt, avgörande ögonblick då jag måste välja sida. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Idag passade det att göra rejäl varm mat med åska och regn utanför fönstret. Det blev färsbiffar som jag fyllde med mozzarella som blev över från igår
Gör så här. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
En klassisk rätt med lite nyttigare touch. Klassiskt tillbehör är ju potatismos, men jag tycker det blir ganska mäktigt, samt att den vanliga osten är utbytt till mozzarellaost
Blanda färsen med salt, peppar och grädde. Forma 4 stora biffar och gör en fördjupning i varje. Lägg i pesto och en bit mozzarella, och stäng igen biffen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.