Mozzarella- och spenatlasagne
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g lasagneplattor
  • 11 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 röd paprika
  • 1 smör eller olja att steka i
  • 1 ca 500 g fryst bladspenat
  • 1500 g krossade tomater (500 g)
  • 10,5 dl tomatpuré
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 11 dl vatten
  • 1 flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 11 msk torkad timjan eller oregano
  • 12 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 11 dl marinerade soltorkade tomater
  • 11 dl finriven parmesanost
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 15 dl mjölk
  • 1 salladSkala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr. Täck med folie mot slutet om den blir för bränd. Servera den krämiga lasagnen med en sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.