1 salladSkala
och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr. Täck med folie mot slutet om den blir för bränd. Servera den krämiga lasagnen med en sallad
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Skala löken och skiva den. Strimla squashen, skär haloumin i tärningar och dela tomaterna
Fy fan för alla dessa cykler av självspäkning och hetsätning som jag brukade gå igenom. Jag har aldrig varit så viktstabil och känt så mycket ren matglädje som dom senaste åren
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
salta och peppra efter smak (jag var lite försiktig så var inte rädd för att salta). blanda ihop mandelmjöl och broccoli och salta och peppra efter smak
Den här morots- ochspenatlasagnen är en riktigt saftig och god vegetarisk lasagne. Emma och jag äter rätt mycket vegetariskt under vardagarna då äkta hälften arbetar utomlands och lasagne är så smidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.