Jag mixtrade lite med receptet och vips så vart det en med smak av fläder och en medhallon, lätta, luftiga men smakrika precis som jag vill ha en mousse
Här är en variant med mandelmarängbotten, chokladmousse, hallonmousseoch färska hallon. Passera hallonen genom en sil genom att mosa dem med sked mot silen
Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig
Istället serverade jag god vaniljglass med färska hallon som jag strödde "lakritssocker" över. I somras upptäckte jag att Sia har en glass med just den smaken, men det blev lite "för mycket" för min smak
Det finns många fördelar med att ha slutat köpa "smågodis" och börjat göra sitt eget godis. Sedan jag för några år sedan slutat helt med smågodis så är just lakritsen det som jag ibland kan sakna
Den här moussetårtan som jag gjorde till min jobbarkompis Marijas födelsedag har tre smaskiga skikt. Vispa ner choklad- ochlakritsröran i äggsmeten, vispa under hela tiden, och avsluta med att röra ner den vispade grädden i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.