Len sötsyrlig rabarbermousse och färska jordgubbar ovanpå. Servera gärna med extra jordgubbar bredvid. Dekorera gärna med jordgubbar, citronmeliss eller myntablad och kanske någon ätbar blomma som pensée eller ros
Låt det puttra tills du har fått en härlig konsistens på jordgubbarna och rabarbern. Jordgubb- och rabarberkompott200 g jordgubbar200 g rabarber30 g vatten100 g socker1 st vaniljstång1 st citronBörja med att dela jordgubbarna och rabarbern i önskad storlek och lägg det i en kastrull. 200 g jordgubbar
Kan bara säga supergott - rabarber, jordgubbar och vanilj. Jordgubbar. Vaniljmousse. Skär jordgubbarna i bitar, lägg dem i en skål och häll över sockerlagen
Vaniljmoussen är sjukt god och gjort den flera gånger. Vaniljmousse. Sen är det bara och lägga plastremsor i bakformen och hälla på vaniljmoussen och sen in i kyl
Jordgubbar och rabarber är en kombination som jag aldrig tycks tröttna på. Rabarberns speciella smak och syra lyfter jordgubbssmaken och jordgubbarna tycks dämpa den obehagliga strävheten som man tyvärr brukar uppleva när man äter rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.