Se till att all vaniljkorn kommer med. Sila av. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen
4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Även om jag vill minnas hemkunskapen från grundskolan som ganska pinsam, ochmed ett nästan sjukligt fokus på återvinning av konservburkar, så lärde jag mig ändå ett och annat under matlagningsstunderna
1rivet skal av 1 citron. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde
Receptet är skrivet av bloggaren Glory som driver bloggen Glorious Treats och hon kommer från norra Kalifornien där hon bor tillsammans med sin ungdomskärlek och deras två barn
Vuxna chokladbollar medsmakav Nutella, kaffeoch arrak. Dessa chokladbollar är en grymt god kombination av Delicato och dammsugare, med andra ord en riktig smakrik chokladboll
Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Rör om då och då med en handvisp. Det här receptet blir bäst i en glassmaskin men om du inte använder en maskin kan du lägga glassen i en burk med lock
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.