Koka spaghettin enligt anvisningpå förpackningen. Lägg dem på en plåt. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga köttbullarna mitt i ugnen i ca 15 min, öppna upp luckan efter halva tiden och skaka på plåten
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Skala äpplena och riv dem på grova sidan av rivjärnet. Kavla ut ena halvan, inte för tunt och lägg i en mellanstor form, ca 20×30 cm eller i en rund pajform på ca 28 cm
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.