Laga mat med aubergine – bra recept i skördetider Moussaka Ingredienser. Lägg kött och lättbrynta grönsaker i en gryta tillsammans med tomatpuré, vinäger, oregano, salt och peppar
Lägg i fisken med skinnsidan ner. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn. Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Tillsätt sedan skivad morot, klyftad lök och skalade hela vitlöksklyftor. Tillsätt rikligt med salt så du får bra smak på köttet annars blir det inte så mycket smak på köttet
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.