Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike. Fräs hackad lök och vitlök i smör i en stor kastrull, häll på vinet, grädden, lägg i buljongtärningen och tomatpurén
”Det är inte svårare att göra moulesmarinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Ingredienser Portioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.