Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smakaavmed örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smakaavmed fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smakaavmed salt och peppar. Det är klart när du kan ”dra” isär köttet med hjälp av en gaffel
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
”Det är inte svårare att göra moulesmarinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Nyanserad, mycket frisk smakmed inslag av gula äpplen, mineral, färska örter och citron. Men för mig räcker det med ett gott bröd som man skär tjocka skivor av och doppar i den tokgoda soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.