Idag när det var dags att planera helgens och den kommande veckans meny så blev jag sugen på just musslor med lite pommes frites och aioli till, en rätt som för det flesta är känd den belgiska nationalrätten moules frites
Det är här dagens recept kommer in, vin- och persiljekokta musslor serverade med pommes frites, eller som det så vackert också kan heta – Moules frites serverad med hemmagjord aioli
Detta behöver man till två. Ett kilo musslor, två tre bakpotatisar, två lökar,. fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt
I lördags skulle vi göra musslor för första gången. Det var lite spänt för vi har hört att om man har otur så kan man få kasta många musslor och om man äter dåliga musslor blir man sjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.