Ett av dem är en variant på Tore Wretmans klassiska gröna ärtsoppa som funkar utmärkt på sommaren. Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit
Min fina laptop har valt att dö, så jag måste nu skicka den på reparation. När jag var på middag hemma hos min far sist så hittade jag receptet i en av hans pärmar med samlade recept
Ingrédients Pour 1/2 litre de crème 2 grandes feuilles de gélatine (4 à 5 g) 250 g de lait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g de crème fraîche liquide entière froide
-DSå här kommer Moules frites a la Mary Poppins. Den tredje kollegan höll med och tilladeglatt. " Så långt lät det ju väldigt bra och jag sträckte malligt på mig så att min rutiga väst kunde lysa upp hela matrummet med sin senapsgula färg
När det kokar, stäng av plattan. Efter ett par minuter tillsätts crème fraiche. Låt riset vara kvar ett tag på plattan flytta sedan av kastrullen och ställ någon annanstans
Varje dag i sju veckor har jag gjort frukost till B&B-gäster, bakat, gjort mackor, sallader och lunch i kaféet och allt annat som hör verksamheten till
Ibland fick jag mycket goda kakor men det inte alltid *hihi*Jag hade gjort Chou Cream många gången med olika recept men denna gång fick jag inte samma resultat det mycket skinnade och ge mig mycket nöjt med resultat, skalen blev tunna och fyllde med extra rich crème pâtissière custard fyllning
Varje måndagskväll sitter vi hela familjen klistrade framför franska Top chef. Vi vet vad alla heter, var dom kommer ifrån och har starka åsikter om allt och alla
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.