Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på ochmed den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Det är en frisk, men ändå söt, marmelad med morötter och kanel – en jättegod kombination som fungerar fint till såväl en ostbricka som till frukostmackan
Täck morötterna med vatten och koka dom mjuka. Mixa morötterna till en slät massa med stavmixern. Skala morötterna och skär i mindre bitar (eller riv dem grovt)
Smaksätt marmeladen med kanel eller vaniljstång. Tillsätt rabarber och socker, koka cirka en timme. Testa konsistensen genom att lägga en tesked marmelad på en kyld tallrik, ställ tillbaka i kylen och dra en sked genom marmeladen efter ett tag, om den är för lös kokar du längre
Täck morötterna med vatten och koka dom mjuka. Mixa morötterna till en slät massa med stavmixern. Skala morötterna och skär i mindre bitar (eller riv dom grovt)
Förvara burkarna medmorotsmarmeladen i kylskåp. Lägg i kastrullen med morötterna. Jag ville göra marmelad och jag ville testa något nytt, så det blev morotsmarmelad
Med en hel långpanna full av donuts ställde jag mig i morses och testade en glasyr jag kom ihåg från gamla tider när det bakades fiffirutor/kärleksmums
Skala och skölj morötterna. Blanda aprikoser, morötter och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin - och citronsaft och koka på svag värme tills det tjocknar till den konsistens du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.