Nu har jag hittat ett nytt favorittillbehör. Morotstzatziki. Lättlagad, och gott till en mängd olika maträtter, som till exempel kikärtsbiffar, nybakat bröd och grillat kött
Morotstzatziki. Morotstzatziki. Jag har aldrig varit i Istanbul, mest för att jag inte flyger. Tror liksom att jag ska trilla ner om jag sätter mig i ett flygplan
Trött på den vanliga gurktzatzikin. Prova att byta ut gurkan mot en morot, det är lika gott. Passar perfekt som tillbehör till grillat, på buffébordet eller till allt du själv vill
3 morötter. 2 dl turkisk yoghurt. 1 vitlöksklyfta, pressad. Salt, peppar. Skala och riv morötterna. Pressa ut morotssaften så att såsen inte blir för lös
Morotstzatziki. Kött. Skär kalvstek i ganska tunna skivor och lägg i en bunke. Häll på salt, svartpeppar, timjan, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk honung, 2 msk olivolja och knåda in i köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.