Morotssoppa med ingefära och apelsin
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Morotssoppa med ingefära
  • 1 rödlök, hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 liter vatten
  • 1 pressad apelsin
  • 1 msk flytande honung
  • 500 g morötter, skivade
  • 1½ msk grönsaksfond
  • 2 msk fint riven ingefära
  • sambal oelek efter tycke och smak
  • salt och svartpeppar
  • ev, stekt halloumiost till serveringen
  • Fräs lök och vitlök i en gryta någon minut under omrörning.
  • Häll i vatten, apelsinsaft och honung, rör om och koka upp.
  • Tillsätt morötter, fond, ingefära och sambal, blanda och låt koka upp.
  • Låt soppan småputtra under lock 10 - 15 minuter så morötterna blir genomkokta.
  • Mixa soppan med mixerstav eller i en mixer, smaka av och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.