Mixa sen soppan med en stavmixer, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar, citronjuice och chiliflakes (chili ökar dessutom förbränningen precis som vitlök)
Ingredienser Portioner. 4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Smaksätt med socker och salt. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
40 g riven gurkmeja/gurkmejapulver. 1100 g riven ingefära. 12 st citroner, skal + juicen som pressats urKoka upp den rivna ingefäranochgurkmejan i vatten och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter. 1Blanda juice och skal från citronerna och apelsinerna i en skål. 1När ingefärablandningen har svalnat, häll det i tillbringaren med citron- och apelsinjuicen. 1Sila bort större delar om du vill eller spara i drycken för ännu mer smak och vitaminer. 1Förvara i kylskåp och ta en shot om dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.