10,25-0,5 röd
chili, beroende på önskad hetta, skivad
1 ca
7 dl grönsaksbuljong
12 dl
kokosmjölk
11 tumstor
bit färsk ingefära, finriven
10,5 citron,
saften
1
rapsolja
1 salt
och svartpeppar
1 rostade
kokoschips eller rostad riven kokos
1 halloumi,
stekt
1 grekisk
yoghurt med riven färsk ingefära
1 ca
8 morötter, skalade och skurna i grova bitar 1 klyfta vitlök, skalad och skivad 1 gul lök, skalad och grovt hackad 0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad ca 7 dl grönsaksbuljong 2 dl kokosmjölk 1 tumstor bit färsk ingefära, finriven 0,5 citron, saften rapsolja salt och svartpeppar
1 Garnityr,
förslag rostade kokoschips eller rostad riven kokos halloumi, stekt grekisk yoghurt med riven färsk ingefäraHetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
salt och peppar. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
vatten (späd med mer om så önskas) 1 tsk buljongpulver , el. ½ buljongtärning), vegetarisk 2 tsk rapsolja 0 svartpeppar 0 rostad lök , att toppa med Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och spreja rikligt med smör-&rapsolja på skivorna. Tvätta och skiva en av jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin
GA_googleAddAttr("Tag", "morotssoppa"). Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Skulle du önska mer chilihetta kan du alltid smaka upp soppan med lite sambal oelek eller chiliflingor det sista, och vill du av något skäl inte använda fisksås så kan du naturligtvis köra på vanligt salt istället
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.