Morotssoppa med ingefära och chili
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
  • 11 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • 11 gul lök, skalad och grovt hackad
  • 10,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
  • 1 ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 12 dl kokosmjölk
  • 11 tumstor bit färsk ingefära, finriven
  • 10,5 citron, saften
  • 1 rapsolja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 rostade kokoschips eller rostad riven kokos
  • 1 halloumi, stekt
  • 1 grekisk yoghurt med riven färsk ingefära
  • 1 ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar 1 klyfta vitlök, skalad och skivad 1 gul lök, skalad och grovt hackad 0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad ca 7 dl grönsaksbuljong 2 dl kokosmjölk 1 tumstor bit färsk ingefära, finriven 0,5 citron, saften rapsolja salt och svartpeppar
  • 1 Garnityr, förslag rostade kokoschips eller rostad riven kokos halloumi, stekt grekisk yoghurt med riven färsk ingefäraHetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.