GA_googleAddAttr("Tag", "morotssoppa"). Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Så idag gjorde jag morotssoppa. Extra fullproppad med vitaminer från både apelsinochingefära. Skala och skiva morötterna och häll ner i kastrullen tillsammans med rivet apelsoinskal och riven ingefära
Morotssoppa. slät med stavmixer. peppar, buljong ochapelsinjuiceoch färsk eller torkad timjan. (vi hade en rotselleri och lite vitkål hemma som vi hade i också)
Jag och flickvännen improviserade ihop en morotssoppamed ingredienser som fanns hemma som blev riktigt bra och som definitivt kommer att lagas flera gånger
Restaurang Fond har serverat havskräftor medapelsin- och svartpepparglacerade morötter i många år. Servera med ett gott bröd och torsdagsmiddagen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.