Morotsrulltårta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • stora morötter (3 dl finriven)
  • 1 farinsocker
  • 1 malen ingefära
  • 1 malen kardemumma
  • 1 malen kanel
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 vaniljsocker
  • 1 kylskåpskall färskost
  • 1 kylskåpskall vispgrädde
  • 1 florsocker1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker ochkryddor i en skål. Ställ åt sidan.3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.Tillsätt morotsrivsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet medslickepott.4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smetmed slickepott.5. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret.Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.6. Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Penslabakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låtkakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta nerflorsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.8. Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara ikylskåpet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.