1 florsocker1.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker ochkryddor i en skål. Ställ åt sidan.3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.Tillsätt morotsrivsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet medslickepott.4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smetmed slickepott.5. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret.Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.6. Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Penslabakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låtkakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta nerflorsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.8. Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara ikylskåpet.
Morotsrulltårta är nästan lika gott men blir inte riktigt så saftig som kakan. Morotsrulltårta3 ägg2 dl socker1 dl riven morot2 dl mjöl1 tsk kanel1/2 tsk ingefära2 tsk bakpulverFyllning100 gr smör100 gr philadelfiaost1 dl florsocker1 tsk vaniljVispa ägg och socker poröst
Klä en långpanna med bakpapper. Vispa äggen och sockret poröst, vänd försiktigt ner moroten. Sikta ner dom torra ingredienserna och rör försiktigt smeten slät
Morotsrulltårta,. Morotsrulltårta. 28 mars 2016, 17. 42. Hallå. Vilken härlig långhelg vi har haft. Är det någon mer än vi som kånkat fram alla utemöbler denna helg
Hej på er,. Så härligt att det är fredag igen. Här ska vi ha lite kalas för dottern som fyller 4 nästa vecka så jag hoppas att jag har en hel del godsaker att bjuda er på nästa vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.