Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Mitt första försök att göra just morotsmarmelad men definitivt inte den sista
Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk
Frisk morotsmarmelad med kanel (en burk). Halloj på er. Dagarna har gått i ett här senaste tiden…. Nu har ett par veckor passerat sedan vi skålade in det nya året men jag vill ändå tipsa dig om följande recept, en supergod marmelad som jag kokade ihop inför ostbrickan som serverades till nyår
Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk
Här kommer ett recept på morotsmarmelad som jag smaksatt med clementin och vanilj. Passar nu till jul tillsammans med pepparkakor och ädelost eller bara på en god ost
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Tvätta apelsinera noga. Skala morötterna. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Lägg bären i en bunke och mixa dem • Passera sedanmassan genom en sil och släng bort skal och kärnor • Läggde rivna morötterna i en kastrull tillsammans med havtornssaften,citronsaft- och skal samt sockret • Koka upp och låtkoka sakta i cirka 40 minuter • Gör marmeladprov (se nedan)• Tillsätt stött kardemumma och fyll upp på varma, steriliseradeburkar • Förvara svalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.