Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
lite matfett till att smöra formarna med. lite matfett till att smöra formarna med. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Smöra 2 limpformar à ca 1 ½ liter med lite matfett. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Blanda jästen med mjölken. Forma till två limpor och skär snitt med vass kniv och strö över lite mjöl. 2,5 medelstora morötter finrivna. 2,5 medelstora morötter finrivna
Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.