Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
lite matfett till att smöra formarna med. lite matfett till att smöra formarna med. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Smöra 2 limpformar à ca 1 ½ liter med lite matfett. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Blanda jästen med mjölken. Forma till två limpor och skär snitt med vass kniv och strö över lite mjöl. 2,5 medelstora morötter finrivna. 2,5 medelstora morötter finrivna
Smula jästen i en bunke med mjölk. Skär några snitt i dem med en vass kniv och strö över lite mjöl. Lägg bröden i två limpformar (jag använde sockerkaksformar), ca 1 1/2 liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper
Tidigare i veckan bakade jag dessa supergoda limpor som är perfekta frukostbröd. Perfekt sätt att använda morötter på nu när dom är så färska och milda i smaken,
Så låt mig nu presentera »Kryddig morotslimpa«. För mig är det en av de stora fördelarna med att äta på det sätt jag gör, att jag slipper räkna, väga, stressa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.