Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Det har blivit så mycket långjästa bröd, för de blir så sega och goda, nästan som surdegsbröd
Det är något väldigt ursprungligt socialt det där med att äta från samma skål eller fat. Jag blev väldigt inspirerad av maten där och det var väldigt trevligt att få ett stort fat att dela på
Väldigt Bohuslänskt med. Grymt gott alltså. Idag tittade jag på Jills Veranda, sista avsnittet där de fångade upp en mansom var hemlösmengrymt duktig på musik och spelade in en låt medhonom
Upp med handen om du ska äta kanelbulle idag. e oktober är det ”Kanelbullens dag”, lite gulligt tycker jag att kanelbullen har en helt egen dag i almanackan
Guldsparid är en saltvattenfisk med vitt kött som odlas framför allt i medelhavsländerna. Jag var egentligen i affären för att handla en fjällröding, men när det inte fanns så beslutade jag mig för att prova en guldsparid, eller seabreamsom den heter på engelska
Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.