Rör ner smöret ochmjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker pösigt. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet
Njut av din saftiga mandel ochmorotskaka toppat med kardemumma. Häll nu ner de rivna morötterna, de hackade mandlarna, mandelmjölet, havregrädden, kardemumman och bikarbonatet
Jag har också bloggat om ett himla gott dadel- och morotsbröd tidigare och häromdagen fick jag för mig att om jag slår ihop dessa två recept så borde det bli en himla god gluten- och sockerfri morotskakaoch
Ulrikas Morotskaka - mjuk, saftig och underbart god. Här har jag gjort min variant som kan ätas av alla oss som inte vill/kan äta vetemjöl, socker eller mjölk eller som helt enkelt uppskattar sådant som både är nyttigt och smakar gott
Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det
Rustique Råg är ett naturligt mjöl helt utan tillsatser. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.