1 Vispa
ihop ägg och socker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop.
1 Häll
ner smeten i en brödform, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50-55 min. Låt kakan svalna.
1 Vispa
ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det. Bred frostingen över den kalla kakan.
#morotskaka #kokos #limefrosting. Går det att få nog av morotskaka. Den här bjöd jag mina kollegor (som inte alls är bortskämda med kakor) på för ett tag sedan och passade då på att testa ett recept jag haft i huvudet rätt länge
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker pösigt. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Snart fredag och jag påminner om denna drömgoda morotskaka som är bakad på mandelmjöl. Mandelsmaken ihop med morötterna passar perfekt och kakan blir otroligt saftig och god med lätt kryddig smak av kanel, kardemumma och ingefära
Njut av din saftiga mandel ochmorotskaka toppat med kardemumma. Kläck äggen och lägg ner i en bunke, klipp dadlarna i småbitar, mixa detta med din stavmixer tills det blir en fin smet och tills dalarna är ännu mindre i storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.