Morotskaka med mandelmjöl och frosting
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1100 g socker
  • 1100 ml rapsolja
  • 12 tsk malen kanel
  • 11 tsk malen kardemumma
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1100 g mandelmjöl
  • 14 msk vetemjöl
  • 12 st morötter, finrivna
  • 1200 g färskost
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 1100 g florsocker
  • 11 msk citronjuiceSätt ugnen på 180 grader.
  • 1 Vispa ihop ägg och socker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop.
  • 1 Häll ner smeten i en brödform, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50-55 min. Låt kakan svalna.
  • 1 Vispa ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det. Bred frostingen över den kalla kakan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.