Är ni som jag och älskar kryddiga kakor så måste ni testa att göra denna underbart goda och saftiga morotskakamed extra mycket smak av kryddorna kanel, kardemumma, ingefära och muskot
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Jag har gjort den fler gånger och den blir alltid lika uppskattat. Det blev Leilas goa morotskaka. Jag gillar den för att den är så saftig, lagom kryddor och frostingen
Fröknäcke medkokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
smör och ströbröd till formen. Detta är den godaste Morotskaka jag vet, så saftig mmmm…. En favorit i repris bakades ikväll efter jobbet tillsammans med lilla hjälpredan
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.