Jag har gjort den fler gånger och den blir alltid lika uppskattat. Det blev Leilas goa morotskaka. Jag gillar den för att den är så saftig, lagom kryddor och frostingen
smör och ströbröd till formen. Detta är den godaste Morotskaka jag vet, så saftig mmmm…. En favorit i repris bakades ikväll efter jobbet tillsammans med lilla hjälpredan
Det fick bli en morotskaka. Ville pröva min nya form med som jag köpte i måndags. )Morotskaka. 3 eko ägg3 dl socker4 dl rivna morötter2 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1 msk kanel1/2 tsk muskot1 km nejlika1 tsk kardemumma4 dl mjöl 2 dl rapsolja1 dl valnötterVispa ägg och socker pösigt. Häll i form och grädda 45 minuter i varmluftsugn 175 grader eller vanlig 200 grader. 300 gram philadelphiaost 150 gr smält avsvalnat smör3 dl florsocker1 tsk vaniljextrakt1 tsk vaniljsockerSkalet och saften av 1 limeBlanda alltsammans och bred på den kalla kakan
Jag har gjort den fler gånger och den blir alltid lika uppskattat. Det blev Leilas goa morotskaka. Jag gillar den för att den är så saftig, lagom kryddor och frostingen
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda samman med ägg och sockret. ( och då de är glad för fika passade jag på att baka något extra gott fastän det bara är måndag idag
Äntligen gjorde jag en ikväll och det här receptet är på en enkel morotskaka men som är så god. Det är med lime och det gör att konsistensen i kakan blir mer syrlig och uppfriskande, extra sting liksom
Kakan går bra att frysa både medoch utan frosting. Vispa upp ägg och socker fluffigt. Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar mellan olika ugnar
Är ni som jag och älskar kryddiga kakor så måste ni testa att göra denna underbart goda och saftiga morotskakamed extra mycket smak av kryddorna kanel, kardemumma, ingefära och muskot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.