Snabbaste fikat – rulltårta med hallonfluff Ni vet när man blir akut fikasugen, eller plötsligt får reda på att det är gäster på intågande och man inte har nåt att bjuda på GODATANKAR.COM
Dubbla nötkakor Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Vispa upp äggen och blanda ner, och rör om till en fast smet Hemmets Journal
Budapestrulle Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften med marsanpulver Hemmets Journal
Citron- och flädersockerkaka Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund hålform, ca 2 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvispen Hemmets Journal
Hastkaka med plommon Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en skål och finfördela smöret däri. Rör i ägg och mjölk, och blanda snabbt ihop till en deg Hemmets Journal
Knäckig rabarberpaj 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap Cervera
Solens kaka Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Blanda väl Hemmets Journal
Mjuk pepparkaka Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör Hemmets Journal
Kokostoppar med ananas Sätt ugnen på 175°. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå 10 min. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till toppar Arla
Kokostoscakaka Smält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 27x37 cm med bakplåtspapper www.recepten.se
Päronpaj med toscatäcke Mördeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, socker och ägg i skålen till matberedaren och kör till en degboll bildas Hemmets Journal
Semmelkladdkaka – recept 150 g smör. 1100 g mandelmassa. 12 tsk kardemummakärnor mittkok.expressen.se
Rulltårta med päronkonjak Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och ka-kao och sikta ner det i smeten. Tillsätt päronkonjak och mjölk Hemmets Journal
Toscakaka Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk Hemmets Journal
Mjuk pepparkaka Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter. Vispa rumsvarmt smör och farinsocker poröst Hemmets Journal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.