Den här bjöd jag mina kollegor (som inte alls är bortskämda med kakor) på för ett tag sedan och passade då på att testa ett recept jag haft i huvudet rätt länge
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Här har jag använt yaconsirapen i chokladbollar som är rena rama hälsobomben. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
Brukar försöka variera både form (kaka, muffins, rutor) då jag lagar morotskaka, och också glasyren. När det gäller sötsaker finns det ett bakverk jag har ett speciellt förhållande med, och gillar liiiite mer än alla andra
Chokladbollar. Med dessa goda hälsosmarta och smakrika bollar önskar jag er en riktigt fin PÅSK. Jag älskar dessa bollar i alla dess smaker och former, just till denna helg och påsk så blev det jordnötssmak och chokladsmak
Och väldigt enkelt att göra. Blanda karamelliserad mjölk, kakao och flingsalt i en skål. Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha
Jag gjorde ju chokladbollar när vi var på Gotland och de blev väldigt goda och gick både snabbt att äta och att göra =) Chokladbollar är något som jag tycker är väldigt gott att äta men inte gör så ofta men tänker att man borde göra oftare när man väl gör det
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet
Det ljuvliga vårvädret vi haft de senaste dagarna verkar ha tagit en paus, för nu hänger molnen tunga och gråmulna på himlen igen, och temperaturen har traskat ned
Dessa chokladbollar har solrosfrö och pumpafrö som bas. Receptet går att variera och anpassa. Chokladbollarna blev supergoda, och åts upp inom någon dag av mig och mina föräldrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.