Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Morotsfrallor. Nåja, jag får väl tillfälle att jobba litegrann då med planeringen av mina kurser och det är ju inte fy skam det heller
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Riv morötterna och rör i dom tillsammans med solrosfrön och salt. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12 minuter. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st
Morotsfrallormed aprikoser och linfrö. Jag bytte ut mjölken mot vatten, ersatte manitoba cream med vanligt vetemjöl, bytte ut hela linfrön mot krossade och uteslöt sesamfröna
Morötterna ger ju inte så mycket smak, men det gör frallorna lite saftigare och då jag älskar nötter och frön så hällde jag i lite solrosfrön och linfrön med
Ärligt talat, finns det något godare än nybakat varmt bröd med massor av smör som smälter på. Jag behöver ha något att ta mig för varje dag och att baka bröd en gång i veckan känns ju inte som någon omöjlighet, dessutom tycker storebror att det är kul att vara med
Tillsätt då 2 dl havregryn, låt sedan detta stå och svälla ca 5 minuter. Medanhavregrynen sväller i den ljumna mjölken passar du på att skala och finriva 100 g morötter (typ 1-2 st, beroende på storlek). 2 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.