19 dl
fullkornsmjöl av Dinkel1 Värm mjölken eller vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter. 2 Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
Hej min vän. I kväll har kitchenaiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuteri övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skrapa ned degen i en smord ugnssäker form, 20 x 30 cm stor. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa iytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalseni 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli. 5 dl linfrö. 2 dl rågflingor
Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosboll. Tillsätt resten av ingrediensernai vadera bunke och arbeta ihoptills välblandat
Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, fänkål, sirap, rågmjöl, vetemjöl, solroskärnor och linfrö
Röra ihop bröd är ett lättbakad bröd med bikarbonat som jäsmedel. Jag fastnade för det här receptet eftersom det lät lite spännande att det innehöllrivna morötter och äpplen
Nu har jag hittat på ett glutenfrittmorotsbröd som stillarmitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Baka ut degen i en långpanna klädd med papper. Hittade två paket jäst i kylskåpet som gick ut i slutet av december, som det alltså var hög tid att använda för att slippa slänga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.