90 minuter
vilket kändes helt omöjligt om man ska baka ett riktigt gott bröd. Men jag tänkte att det kanske går att få till och vi hade massa morötter hemma så jag slängde ihop ett morotsbröd på 100 minuter (hade säkert funkat med 90 också)
1
limpa
25 g
jäst
2,5 dl
ljummet vatten
120 g
finrivna morötter
1 dl
grahamsmjöl
300 g
vetemjöl
1 tsk
salt
30-45 minuter
Häll ut degen på bakbord och knåda ihop snabbt till en limpa, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk
30 minuter
Sätt ugnen på
250 grader
Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till
200 grader
Om man vill ha en extra knaprig skorpa så kan man spraya in vatten också
Nu har jag hittat på ett glutenfritt morotsbröd som stillar mitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över honungen och låt jästen smälta. Värm under tiden vattnet till ca 37 grader (fingervarmt) och häll över jästhonungen
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Så här blev mitt morotsbröd. ett härligt morotsbröd. Låt nu formen med morotsbrödet jäsa under en duk i minst 1 timme. Här passar jag på att baka 2-3 morotsbröd samtidigt och kan dessutom grädda alla samtidigt i varmluftsugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.