Morotsbröd
Baked by Becca
Baked by Becca
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 minuter vilket kändes helt omöjligt om man ska baka ett riktigt gott bröd. Men jag tänkte att det kanske går att få till och vi hade massa morötter hemma så jag slängde ihop ett morotsbröd på 100 minuter (hade säkert funkat med 90 också)
  • 1 limpa
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 120 g finrivna morötter
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 30-45 minuter Häll ut degen på bakbord och knåda ihop snabbt till en limpa, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk
  • 30 minuter Sätt ugnen på
  • 250 grader Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till
  • 200 grader Om man vill ha en extra knaprig skorpa så kan man spraya in vatten också

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.