Vissteni om att det är Picknickens dag idag. När det är dagar som dessa med sol och värme, så är det ju underbart att ta med sig en litenpicknick och äta ute på något härligt ställe
mjöl (vanligt mjöl). Låt bollarna jäsa till dubbel storlek. Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min. Tillsätt matoljan och blanda vidarei 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop). Tillsätt saltet och blanda ytterligarei 2 min (degen ska nu ha gått ihop). Låt degen vila 1 timme (bulkjäsning). Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv. Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm idiameter) och baka direkti en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida
Blanda samtliga torra ingredienser noga. Tillsätt äpple, yoghurt, lingonsylt och sirap. Grädda på nedersta falsen en timme eller tills brödet inte är kladdigt (testa med provsticka)
Nu har jag hittat på ett glutenfrittmorotsbröd som stillarmitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Baka ut degen i en långpanna klädd med papper. Hittade två paket jäst i kylskåpet som gick ut i slutet av december, som det alltså var hög tid att använda för att slippa slänga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.