Citron& mascarponecrème medmandel & havresmulor. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Börja med karamelliseringen. En frisk, citrussalt vuxendessert som passar den som gillar lakrits och helst tar omvägar förbi baklavor och österrikiska tårtor
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
100 g mandelspån 400 g pasta 8 vita sparrisar, färska 50 g smör 3 dl grädde 0,5-1 tsk salt (beroende på hur salt buljongen är, börja med mindre och smaka av innan servering) 1 citron 1 grönsaksbuljongtärning 1 cm parmesanost 1 kruka färsk körvel
Jag har valt att blanda citron, saffran ochmandel. Njut av din saffrans kaka med citron och mandlar. Smörj din form med avtagbara kanter med lite kokosolja
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp. Blanda med äggvispet till en deg. Blanda vetemjöl, bakpulver, hackad mandel, citronskal, lavendelblommor och salt i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.